Általános ajánló

Célcsoport:

Az MVM Partner Zrt. Edukációs Programja az általános iskola felső tagozatos diákjait célozza meg.

Cél:

A program célja az érdeklődés felkeltése az energetikát érintő témák iránt. Az előadások során átfogó szakmai ismeretterjesztés és különböző érdekességek kerülnek bemutatásra.

Fő cél, hogy az energetikai szektort közelebb hozzuk a fiatalokhoz és ismertessük ennek a kivételes és érdekes területnek a szépségeit, pozitívumait, és elősegítsük szakmai fejlődésüket.

Az előadások témánként 30-60 percet vesznek igénybe, illeszkedve a 45 perces órarendhez.

Témák:

Fizikai, elektrotechnikai bemutató kísérletek, pályaorientációs tanácsadás, megújuló energiaforrások, villamosenergia-rendszer, elektromobilitás.

Módszer:

Az Edukációs Program különböző előadásai a szerint lettek kialakítva, hogy figyelemfelkeltő módszereivel képesek legyenek kizökkenteni a hallgatóságot az eddig megszokottból. Így az órák látványos prezentációk, illetve interaktív szemléltetések (kísérletek, videók, ajándékok), közös párbeszédek formájában zajlanak.

○ A bemutató kísérletek során a fizika, villamosság jelenségeinek játékos, látványos szemléltetése, valamint az egyszerű fizikai törvények ismertetetése, elmagyarázása történik. A fizika órák tananyagát kiegészítő, látásmód szélesítő, érdekességeket tartalmazó előadás.

○ A szakmai előadások célja az elektromossággal, villamosenergia-rendszerrel, energiafelhasználással és energiahatékonysággal, környezetvédelemmel kapcsolatos ismeretek terjesztése.

○ A pályaorientációs óra célja a diákság számára a perspektíva nyújtása. Az óra során összefoglaló gondolatokat hallhatnak a középiskola típusok közötti különbségekről, előnyökről, majd részletesebb bemutatásra kerül az energetikai szektor. Ezzel célunk egyfajta jövőképet adni, miszerint a matematika, fizika, informatika tanulásával milyen jövőbeli lehetőségek nyílnak meg, ha ezt az irányt választják. Az óra kitér az egészséges életmód és a rendszeres testmozgás jótékony hatásaira és fontosságára. Elhangzanak hasznos gondolatok, tanácsok pályakezdő, valamint már többéve dolgozó, számos területet is bejárt szakember szemszögéből.